ΕΣΠΑ Blog

Μάθετε για τα προγράμματα ΕΣΠΑ

e-lianiko

Το e-λιανικό ξεκινά: Από 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει και επισήμως η πολυαναμενόμενη δράση e-λιανικό του ΕΠΑνΕΚ, καθώς η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 22 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 24 Μαρτίου 2021. Όπως είναι γνωστό, το e-λιανικό αφορά μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου και χρηματοδοτεί με έως 5.000€ την κατασκευή eshop.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, βασικοί άξονες της δράσης είναι οι εξής:

 

  • Εφαρμόζεται πλέον συγκριτική αξιολόγηση, έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα/λάθη στην υποβολή των αιτήσεων για χάρη της γρήγορης υποβολής.
  • Εξειδικεύεται η στόχευση της πρόσκλησης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στο λιανικό εμπόριο διαφόρων ειδών (ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα).
  • Δίνεται βαρύτητα στις επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο, έτσι ώστε επιχειρήσεις με μεγάλη μείωση του κύκλου εργασιών τους να προηγούνται στην σχετική λίστα κατάταξης.
  • Δίνεται προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που διατηρούν φυσικό κατάστημα καθώς αυτές επηρεάζονται πιο πολύ από τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών/καταναλωτών.

Το σημαντικότερο σημείο της ανακοίνωσης -και εκείνο ουσιαστικά που αλλάζει σε σχέση με την προδημοσίευση της δράσης- είναι ότι δεν απαιτείται να έχει υλοποιηθεί το eshop μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των φακέλων στο ΕΣΠΑ. Πλέον, όσοι ενταχτούν στη δράση θα έχουν ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών για την κατασκευή του eshop.

 

Δικαιούχοι παραμένουν οι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου (κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα), διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

 

Καθώς βρισκόμαστε πλέον σε ένα τρίτο, «σκληρό» lockdown χωρίς καν τη δυνατότητα του click away γίνεται φανερό ότι η απόκτηση eshop είναι μονόδρομος για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μπορεί να καλύψει έως και το 100% της δαπάνης.

 

Η ομάδα της ΕΣΠΑ eshop αναλαμβάνει να υλοποιήσει για εσάς το 100% των εργασιών που απαιτούνται για την ένταξή σας στο e-λιανικό και την κατασκευή του δικού σας eshop. Με την πολυετή πείρα μας στα αναπτυξιακά προγράμματα και τη συμβουλευτική επιχειρήσεων θα συντάξουμε το φάκελό σας ώστε να είναι πλήρης και χωρίς λάθη. Την κατασκευή του eshop σας θα υλοποιήσει η διαφημιστική εταιρεία DARC ADVERTISING που ειδικεύεται στο χώρο του ψηφιακού marketing και εγγυάται ένα αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών.

Ετικέτες

Μοιραστείτε το:

Περισσότερα άρθρα

e-lianiko
e-lianiko

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ «e-λιανικό»

Η Δράση «e-λιανικό» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και έχει ως στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για

Read More »
προκήρυξη ΕΣΠΑ
e-lianiko

ΕΣΠΑ: Άλλο προδημοσίευση, άλλο προκήρυξη

Σε κάθε δράση του ΕΣΠΑ, λίγο πριν την επίσημη προκήρυξη ανακοινώνεται μια προδημοσίευση του προγράμματος, η οποία αναφέρεται συνοπτικά σε κάποιους βασικούς άξονες όπως είναι

Read More »
Ε-λιανικό
e-lianiko

Ε-λιανικό: οι στόχοι

Στις 11 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η προδημοσίευση για τη δράση «e-λιανικό» που θα χρηματοδοτήσει μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για την κατασκευή ή την αναβάθμιση

Read More »

Επικοινωνήστε μαζί μας